Reisverslag Nieuw-Zeeland

11/12/2004 t/m 03/01/2005


Naar beginpagina van het reisverslag
Naar de foto's van deze dag


Woensdag 22 december 2004

Napier - Wellington
Reisafstand: 312 km.

Om 08.00 uur stappen we weer met z'n allen in de bus. Dit is onze laatste rit met Trevor, de chauffeur. Hij rijdt ons naar Wellington, waarna hij (met bus) terugrijdt naar Auckland. Wij zetten onze reis, morgen, voort naar en over het Zuidereiland met een andere bus en een andere chauffeur. Maar eerst nog even verder over vandaag.

Tijdens de rit naar Wellington moeten diverse excursies voor op het Zuidereiland al geregeld worden, i.v.m. de drukte rond de kerstdagen. Velen van ons vinden het moeilijk te besluiten of zij (op 30 december) naar Milford Sound of naar Doubtful Sound willen gaan. Milford Sound: goedkoper, maar vijf uur in de bus; Doubtful Sound: duur (NZD 221), maar kort in de bus en lang op 't water. Ik kies voor het laatste.

Na een lange rit, met een korte en een lange tussenstop, komen we tegen 13.30 uur aan bij ons hotel in Wellington. In de bus hebben we voor Trevor de fooienenvelop gevuld, die wij hem bij het afscheid overhandigen.

We hebben de hele middag vrij te besteden, dus ieder doet weer waar hij/zij zelf zin in heeft.
Samen met Eric, Allette en Laurens ga ik met de Wellington Cable Car naar boven en bekijk de mooi aangelegde en prima onderhouden botanische tuin van Wellington.
Hierna duik ik nog even een internetcafé in om de e-mail te bekijken en nog wat e-mails te versturen.

Tegen 17.30 uur ben ik terug in het hotel, waar we om 18.00 uur in de lobby hebben afgesproken voor het eten. Luc, Christel, Brent, Annemie, Laurens, Ruth, Eric, Allette en ik gaan net om de hoek, bij een Frans restaurant eten. Het eten is er erg goed. Voor mij eindelijk weer eens een visloze dag, dus alleen groenten en patat met een heerlijke chocolademousse als dessert. Nadat we nog wat in de stad hebben gelopen, zijn we rond 21.30 uur terug in het hotel.

Vorige dag | Volgende dag



Wilt u terug naar de beginpagina van het reisverslag, klik dan hier
Wilt u terug naar mijn homepage, klik dan hier
Wilt u terug naar de inhoud op mijn homepage, klik dan hier



Valid HTML 4.01 Transitional
Copyright © 2005 - 2006
Versie 2.0 / 01 maart 2006
Ronald de Best / Almere, Netherlands / brievenbus rdbsite@xs4all.nl