Reisverslag Nieuw-Zeeland

11/12/2004 t/m 03/01/2005


Naar beginpagina van het reisverslag
Naar de foto's van deze dag


Dinsdag 21 december 2004

Napier

08.00 uur. De wekker. Het is duidelijk dat ik de Tongariro Crossing in de benen heb zitten. Ik voel dat m.n. de knieën het zwaar hebben gehad.

Om 09.00 uur worden we bij het hotel opgehaald voor de Gannet-safari: met een 4WD-busje worden we naar de Jan-van-gentkolonie op Cape Kidnappers, nabij Napier, gebracht. Het gedeelte van de rit waar de bus gebruik maakt van de 4WD, is wederom schitterend: mooie uitzichten, diepe kloven, schapen, black cattle, etc. We kunnen vier kolonies zien en bij de laatste, helemaal bovenop en aan het eind van Cape Kidnappers, is de lange fotostop. We worden allen voorzien van koffie of thee en een koekje. We verbazen ons dat we zo dichtbij de kolonie kunnen komen. Ik heb het dan over een afstand van één tot twee meter! Er worden dan ook door iedereen vele foto's van de vogels gemaakt: met kuikens, close-ups (zeker met een teleobjectief zeer goed te doen), vliegend, landend (soms wat onhandige landingen die op de lachspieren werken), kroelend.

Na een uurtje of vier zijn we terug bij het hotel. Voor de middag staan er geen excursies op het programma, zodat ieder kan doen waar hij of zij zelf zin in heeft.
Ik doe het deze middag rustig aan en breng mijn tijd door in de straatjes van Napier City Centre, zo hier en daar een foto makend van de Art-Deco-stijl gebouwen.

Om 18.30 uur spreken we (Alwin, Daniëlle, Eric, Allette en ik) af in de lobby van het hotel, om daarvandaan ergens te gaan eten. Ook Laurens gaat mee.
Om 22.45 uur wordt het weer eens tijd om 't bedje op te zoeken.

Vorige dag | Volgende dag



Wilt u terug naar de beginpagina van het reisverslag, klik dan hier
Wilt u terug naar mijn homepage, klik dan hier
Wilt u terug naar de inhoud op mijn homepage, klik dan hier



Valid HTML 4.01 Transitional
Copyright © 2005 - 2006
Versie 2.0 / 01 maart 2006
Ronald de Best / Almere, Netherlands / brievenbus rdbsite@xs4all.nl