Reisverslag Nieuw-Zeeland

11/12/2004 t/m 03/01/2005


Naar beginpagina van het reisverslag
Naar de foto's van deze dag


Zaterdag 01 januari 2005, Nieuwjaarsdag

Christchurch

Nieuwjaarsdag begint om 05.45 uur, want om 06.30 uur worden we (Eric, Allette, Alwin, Daniëlle, Mary, Adrie en ik) opgehaald door de (gratis!) shuttle naar het station van Christchurch. Daar vertrekt om 07.30 uur onze trein naar Kaikoura, van waaruit we op volle zee de whale watch zullen gaan maken. In het busje blijkt maar weer eens dat de wereld klein is, want de chauffeur blijkt een geëmigreerde Nederlander die in dezelfde wijk in Schiedam heeft gewoond als Eric!
De treinreis is al de moeite waard: het comfort is prima (comfortabele stoelen en per vier stoelen een grote tafel) en het spoor gaat door een mooie omgeving. De schapen langs de spoorlijn zetten het op een lopen als de trein voorbij rijdt. Er rijden slechts vier treinen per dag, dus blijkbaar zijn ze niet echt gewend aan het langsdenderende gevaarte.
Het laatste stuk van de rit voert langs de kust. Vanuit de trein zien we de dolfijnen al springen. Half elf zijn we in Kaikoura en om 11.00 uur vertrekt de bus die ons naar de boot brengt (ongeveer 10 minuten rijden).

Al snel na vertrek van de boot, worden de eerste opvarenden zeeziek. Ben ik blij dat ik in de trein al twee tabletjes tegen reisziekte heb genomen, want echt last heb ik niet. De boot vaart ontzettend snel en klapt behoorlijk op de flinke golven. Om 12.30 uur spotten we de eerste walvis, een potvis. Wat een machtig mooi gezicht, net als overigens de albatrossen die eerder al langs onze boot vliegen.
Twaalf over half één is het eerste feestje voorbij, als de potvis weer onder het wateroppervlak verdwijnt. Wat een machtig schouwspel, die grote staart die dan boven de zee uitstijgt!
We spoeden ons naar de volgende walvis die door andere schepen al gespot is. Inmiddels heeft de zeeziekte ook bij Alwin toegeslagen, die na een keer "de verkeerde kant op eten" (netjes in het toilet) al weer wat opknapt. Voor deze tweede ontmoeting zijn we eigenlijk net te laat. Na de te korte aanblik van deze zeereus gaan we terug naar de haven.

Ongetwijfeld tot vreugde van de vele zeezieken zetten we om 13.30 uur weer voet aan vaste wal. We brengen nog wat tijd door in Kaikoura, daar onze trein terug pas om 16.10 uur vertrekt. Voor vertrek kopen we nog wat ansichtkaarten en worden er door ons (voor een jaar) drie van de nog 7381 rond Nieuw-Zeeland levende Hector's Dolphins geadopteerd.

Terug in Christchurch maken we op Cathedral Square een paar groepsfoto's van ons zevenen (handig, die zelfontspanners op de camera's) en gaan we in de buurt nog even een snelle hap naar binnen werken.

Nadat de bagage in orde is gemaakt voor de terugvlucht naar Nederland, ga ik om 22.10 uur slapen. Dat was de zoveelste mooie dag van deze reis!

Vorige dag | Volgende dag



Wilt u terug naar de beginpagina van het reisverslag, klik dan hier
Wilt u terug naar mijn homepage, klik dan hier
Wilt u terug naar de inhoud op mijn homepage, klik dan hier



Valid HTML 4.01 Transitional
Copyright © 2005 - 2006
Versie 2.0 / 01 maart 2006
Ronald de Best / Almere, Netherlands / brievenbus rdbsite@xs4all.nl