Reisverslag Nieuw-Zeeland

11/12/2004 t/m 03/01/2005


Naar beginpagina van het reisverslag
Naar de foto's van deze dag


Vrijdag 31 december 2004, Oudjaarsdag

Te Anau - Christchurch
Reisafstand: 655 km.

Om 05.15 uur wordt de nachtrust ruw verstoord door de wekker. Vakantie toch? Dit lijkt er in ieder geval niet op. Reden van deze ochtendexercitie: ons vertrek om 06.00 uur al naar Christchurch.
Onderweg maken we vier stops, de een wat korter dan de andere. De stop bij Lake Pukaki benutten we voor het maken van een groepsfoto. Peter, de chauffeur, heeft het er druk mee, want er liggen zo'n vijftien camera's voor hem. Iedereen wil een foto op z'n eigen camera, waar hij/zij zelf ook op staat.
De lunchstop houden we in en bij Lake Tekapo. We bekijken de "Church of the Good Shephard": Vanuit dit eenvoudige stenen kerkje heb je een prachtig uitzicht over het meer en de bergen erachter. Enige tientallen meters ernaast wordt met een bronzen standbeeld de hooglandse herdershond geëerd, die een heel belangrijke rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van de Nieuw-Zeelandse welvaart. Het beeld is vervaardigd in opdracht van de schapenfokkers van Mackenzie Country.

Tijdens de lunchstop verzamel ik alle e-mailadressen van de Fellowship, zodat dit reisverslag, foto's en mededelingen van website-updates kunnen worden rondgestuurd.

Rond 16.00 uur zijn we in Christchurch. Allemaal behoorlijk gaar van de lange busrit spreken we om 18.00 uur af in restaurant "Dux Deluxe", voor het "oudejaarsavonddiner". Als we tegen half tien zijn uitgegeten gaat de groep uit elkaar. De meeste "walvisvaarders" van morgen gaan al richting bed. Ik niet. Ik wil de jaarwisseling bewust meemaken zo aan de andere kant van de aardbol en ga met Christel, Luc, Roos en Ruth een kroeg in. Om 23.40 uur lopen we naar Cathedral Square waar het helemaal vol staat met mensen. De laatste 10 seconden van 2004 tellen we gezamenlijk af, waarna er van een van de gebouwen rond het Cathedral Square een vuurwerk wordt ontstoken.
De muziek van het podium gaat nog even door, maar tegen half één vind ik het mooi geweest en loop ik terug naar het hotel.

Om 00.45 uur ga ik gestrekt voor weer een korte nacht.

Vorige dag | Volgende dag



Wilt u terug naar de beginpagina van het reisverslag, klik dan hier
Wilt u terug naar mijn homepage, klik dan hier
Wilt u terug naar de inhoud op mijn homepage, klik dan hier



Valid HTML 4.01 Transitional
Copyright © 2005 - 2013
Versie 2.1 / 20 oktober 2013
Ronald de Best / Almere, Netherlands / brievenbus rdbsite@xs4all.nl