Reisverslag Nieuw-Zeeland

11/12/2004 t/m 03/01/2005


Naar beginpagina van het reisverslag
Naar de foto's van deze dag


Donderdag 30 december 2004

Te Anau

De groep die vandaag naar Milford Sound gaat vertrekt al om 08.30 uur. De andere groep gaat naar Doubtful Sound en vertrekt pas om 10.30 uur. Ik kan dus een beetje uitslapen vandaag. Lekker hoor!

Eerst gaan we met de bus (niet de onze) van Te Anau naar Manapouri. Daar gaan we de boot op, over Lake Manapouri naar West Arm. Hier gaan we per bus door een 2 km. lange tunnel naar Manapouri Power Station, een elektriciteitscentrale 213 m. onder de grond. Na dat gezien te hebben gaan met de bus verder naar Deep Cove. De route voert over de 670 m. hoge Wilmot Pass. Dit is de steilste weg in Nieuw-Zeeland. Hij slingert door beukenbossen en meer dan vijfhonderd soorten mos en korstmos bedekken de rotsen waarin de weg is uitgehouwen. In dit gebied regent het 200 dagen per jaar, resulterend in een jaarlijkse neerslag van 7600 mm. Hoezo nat?

In Deep Cove gaan we aan boord van de boot die ons door Doubtful Sound vaart. Beide boottochten zijn weer erg mooi, hoewel de zeer laaghangende bewolking voorkomt dat we goed de grote hoogten van de bergen rond Doubtful Sound kunnen zien. Heel erg jammer. Niettemin vermaken we ons prima: we zien dolfijnen van dezelfde soort als de beroemde Flipper van tv, nl. de Bottle Nose Dolphin. En springen dat ze doen! Ook zien we een grote kolonie New Zealand Fur Seals.

Rond 20.30 uur zijn we weer terug bij het Information Centre in Te Anau. Een ieder eet wat hier en daar en gaat vervolgens op tijd naar bed, aangezien we morgen al gruwelijk vroeg vertrekken naar Christchurch.

Vorige dag | Volgende dag



Wilt u terug naar de beginpagina van het reisverslag, klik dan hier
Wilt u terug naar mijn homepage, klik dan hier
Wilt u terug naar de inhoud op mijn homepage, klik dan hier



Valid HTML 4.01 Transitional
Copyright © 2005 - 2006
Versie 2.0 / 01 maart 2006
Ronald de Best / Almere, Netherlands / brievenbus rdbsite@xs4all.nl