Reisverslag Nieuw-Zeeland

11/12/2004 t/m 03/01/2005


Naar beginpagina van het reisverslag
Naar de foto's van deze dag


Woensdag 29 december 2004

Queenstown - Te Anau
Reisafstand: 175 km.

Vandaag hoeven we niet zo'n eind te rijden, want van Queenstown naar Te Anau is slechts 175 km. We vertrekken om 08.30 uur en het straalt van de hemel. Vloeibaar welteverstaan...
Om 09.30 uur maken we een koffiestop in Kingston, alwaar een historische stoomtrein, de Kingston Flyer, vertrekt naar Fairlight. Wie dit ritje wil maken, wordt hiertoe in de gelegenheid gesteld en wordt dan in Fairlight weer met de bus opgepikt. Luc weet weer NZD 5 p.p. van de prijs af te praten omdat we met z'n achten meegaan. Uiteraard behoor ik ook tot deze acht.
Op het laatste stukje, dat parallel loopt met een autoweg, worden we uitbundig begroet door alle inzittenden van de auto's: zwaaien, lichtsignalen, toeteren. Best lachwekkend dat werkelijk iedereen ons groet. In Fairlight blijven we nog even kijken hoe de stoomlocomotief voor de terugrit over de keerdriehoek wordt gekeerd en naar het andere eind van de trein wordt gerangeerd. Dan stappen we allemaal weer in de bus om de reis voort te zetten naar Te Anau.

Helaas zitten we in Te Anau verspreid over drie verschillende hotels, waarvan er één iets verder van het centrum gelegen is. Ik zit in de dichtstbijzijnde accommodatie, Great Lakes Holiday Park.
Om 13.00 uur spreken we af in het Information Centre, om de excursies van morgen te betalen (Milford Sound of Doubtful Sound). Ook wordt hier door zeven personen (waaronder ik) alvast de trein naar Kaikoura besproken, voor de Whale Watch die we op 1 januari zullen gaan doen.

Daarna kijken we waar we zullen gaan eten. Allette, Eric, Daniëlle, Alwin, Adrie, Mary en ik reserveren om 18.30 uur in steakhouse "The Ranch".
In de tussentijd (15.00 - 17.30 uur) doe ik het rustig aan: winkeltjes kijken, even naar de supermarkt e.d.

Om 20.30 uur ben ik weer in m'n kamer, na een voortreffelijk diner. Ik lees nog wat in m'n reisgids en in de LotR Location Guide en ga weer vroeg naar bed.

Vorige dag | Volgende dag



Wilt u terug naar de beginpagina van het reisverslag, klik dan hier
Wilt u terug naar mijn homepage, klik dan hier
Wilt u terug naar de inhoud op mijn homepage, klik dan hier



Valid HTML 4.01 Transitional
Copyright © 2005 - 2006
Versie 2.0 / 01 maart 2006
Ronald de Best / Almere, Netherlands / brievenbus rdbsite@xs4all.nl