Reisverslag Nieuw-Zeeland

11/12/2004 t/m 03/01/2005


Naar beginpagina van het reisverslag
Naar de foto's van deze dag


Dinsdag 28 december 2004

Queenstown

Ook in Queenstown bepalen we zelf weer wat we allemaal gaan doen. Mogelijkheden te over.
Allette, Eric, Daniëlle, Alwin en ik hebben gisteravond al twee activiteiten voor vandaag geboekt: Vanmorgen doen we een Lord of the Rings-safari, die ons langs een aantal filmlocaties van de beroemde trilogie brengt, en vanmiddag maken we een boottocht naar een schapenfarm met het stoomschip T.S.S. Earnslaw.

Om 08.15 uur worden we bij de receptie van ons hotel opgehaald. We zijn zo'n vier uur onder de pannen. Wie de LotR-films mooi vindt, moet zeker een van de aangeboden tours maken.
Om 16.00 uur gaan we met het stoomschip T.S.S. Earnslaw over Lake Wakatipu naar Walter Peak Farm. We krijgen een rondleiding en demonstraties van schapendrijven (met de bordercollie Sarah) en schapenscheren. Ook Jos, Annemarie, Roos en Laurens maken deze excursie. Tegen zevenen meren we met het stoomschip (machinekamer open voor publiek!) weer aan in Queenstown.

We eten een hapje, doen nog even het laatste nieuws op internet over de 8.9-op-de-schaal-van-Richter-zeebeving bij Sumatra van 26 december jl. en ook de e-mail wordt even nagekeken. Daarna trekken we ons terug op onze kamers om de koffers voor de volgende reisdag klaar te maken. Zelf doe ik een poging weer eens op tijd m'n mandje in te gaan. Dit lukt inderdaad, want om 22.50 uur kruip ik erin.

En alweer heb ik een dag enorm genoten. Het weer is 's morgens goed, 's middags met wat buitjes wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken.

Vorige dag | Volgende dag



Wilt u terug naar de beginpagina van het reisverslag, klik dan hier
Wilt u terug naar mijn homepage, klik dan hier
Wilt u terug naar de inhoud op mijn homepage, klik dan hier



Valid HTML 4.01 Transitional
Copyright © 2005 - 2013
Versie 2.1 / 20 oktober 2013
Ronald de Best / Almere, Netherlands / brievenbus rdbsite@xs4all.nl