Reisverslag Nieuw-Zeeland

11/12/2004 t/m 03/01/2005


Naar beginpagina van het reisverslag
Naar de foto's van deze dag


Maandag 27 december 2004

Fox Glacier - Queenstown
Reisafstand: 375 km.

De wekker gaat om 06.00 uur, voor een wandeling bij Lake Matheson. Ik druk 'm de hersens in en besluit niet mee te gaan, aangezien ik nogal laat in slaap ben gevallen en me niet fit genoeg voel om nu al m'n bed uit te springen. Dus draai ik me nog eens lekker een uurtje of wat om.

Om 08.00 uur vertrekt de bus met niet-wandelaars om de vroege wandelaars op te halen en dan direct door te rijden richting Queenstown.
Ik blijk nogal wat gemist te hebben als ik de digitale foto's van de wandelaars zie (die overigens mij ook verwacht hadden voor de wandeling). Jammer, maar dat uurtje langer slapen was ook wel lekker.

De route naar Queenstown is er een van vele prachtige vergezichten, mooie blauwe meren en rivieren. Medeoorzaak: het werkelijk fantastische weer van vandaag: straalblauwe hemel en een lekker zonnetje. Onderweg maken we dan ook verschillende fotostops: o.a. Knights Point Lookout, Haast Pass, Thundercreek Falls, diverse langs Lake Wanaka, Wanaka zelf, bij de brug waar voor het eerst ter wereld een bungy-jump gemaakt werd (en waar dat nog steeds kan) en bij een fruitwinkeltje waar je overheerlijk fruit en fruitijs kunt kopen. Dat laatste slaan we dan ook niet over.

Aangekomen in Queenstown zoeken we (Allette, Eric, Daniëlle, Alwin en ik) de kamers op, gaan naar het Information Centre om de activiteiten van morgen te boeken, doen we wat inkopen in de plaatselijke supermarkt (o.a. voor de ontbijtjes van morgen en overmorgen). Eten en internet wordt ook niet vergeten.

In de kamer terug sla ik nog de wandelsokken, een afritsbroek en T-shirt door een sopje, zodat dat de tijd heeft (avond en morgen) om te drogen.
Om over half twaalf pak ik m'n notitieboekje om dit weer op papier te zetten, teken de gereden route in op de autokaart die ik in Nederland al gekocht had, om vervolgens om tegen half één 't bed in te duiken. Ik weet 't: eigenlijk weer zeker 1,5 uur te laat...

Vorige dag | Volgende dag



Wilt u terug naar de beginpagina van het reisverslag, klik dan hier
Wilt u terug naar mijn homepage, klik dan hier
Wilt u terug naar de inhoud op mijn homepage, klik dan hier



Valid HTML 4.01 Transitional
Copyright © 2005 - 2006
Versie 2.0 / 01 maart 2006
Ronald de Best / Almere, Netherlands / brievenbus rdbsite@xs4all.nl