Reisverslag Nieuw-Zeeland

11/12/2004 t/m 03/01/2005


Naar beginpagina van het reisverslag
Naar de foto's van deze dag


Zondag 26 december 2004, Tweede Kerstdag

Greymouth - Fox Glacier
Reisafstand: 201 km.

Om 07.30 uur vertrekken we naar Fox Glacier. Vandaag staat daar de heli-hike gepland. Gezien de bewolking hebben we er een hard hoofd in dat dit door zal gaan. Toch gaan we vol goede moed op weg, het kan er zoveel kilometers verderop immers wel heel anders uitzien. Onderweg hebben we slecht weer, veel regen. Voordat we in Fox Glacier zijn (het dorpje heet ook zo), stoppen we nog bij de Franz Joseph Glacier, waarvan we wat foto's kunnen maken. We hebben daar echter weinig tijd, want we moeten op tijd in Fox Glacier zijn voor de heli-hike.

Als we om ongeveer 11.40 uur in Fox Glacier aankomen, blijkt onze heli-hike inderdaad afgelast i.v.m. het slechte weer. Voor iedereen die dit geboekt had (bijna allemaal) een enorme domper. Als alternatief kunnen we om 12.15 uur mee met de glacier walk. We komen dan echter niet hoog genoeg op de gletsjer om ook door ice caves, gletsjergrotten, te kunnen lopen. En dat was nou juist hetgeen waarvoor ik (en velen met mij) de heli-hike wilde doen.
We gaan dus met de glacier walk mee: door het regenwoud, langs smalle paadjes en diepe afgronden naar de gletsjer, om uiteindelijk er bovenop te lopen, voorzien van wandelstokken, geschikt schoeisel en cramp-ons (onderbindijzers) voor grip op het ijs. We lopen op een ijspakket van 130 m. dikte! Jammer dat het bijna continu regent en we constant uit moeten kijken dat onze camera's niet te nat worden.
Het busje dat ons naar het start-/eindpunt van de wandeling heeft gebracht brengt ons rond 17.00 uur weer terug naar het hotel.

's Avonds eten we met z'n allen, waarbij de lachspieren van sommigen van ons overuren maken. Een aantal van ons maakt na het eten nog een klein wandelingetje (Minnehaha Walk, 20 min.) en bekijkt nog even de glowworms in het bos vlakbij. Dan vinden we het wel weer mooi geweest voor deze dag en zoeken we ons bedje op.

Vorige dag | Volgende dag



Wilt u terug naar de beginpagina van het reisverslag, klik dan hier
Wilt u terug naar mijn homepage, klik dan hier
Wilt u terug naar de inhoud op mijn homepage, klik dan hier



Valid HTML 4.01 Transitional
Copyright © 2005 - 2006
Versie 2.0 / 01 maart 2006
Ronald de Best / Almere, Netherlands / brievenbus rdbsite@xs4all.nl