Reisverslag Nieuw-Zeeland

11/12/2004 t/m 03/01/2005


Naar beginpagina van het reisverslag
Naar de foto's van deze dag


Vrijdag 24 december 2004

Nelson, Abel Tasman National Park

Vandaag gaan we de "Seals, Bush 'n' Beach Walk" doen in Abel Tasman National Park. We moeten vanuit Nelson een uurtje in de bus zitten naar Kaiteriteri. Daar vertrekt rond 10.00 uur een 18-persoons speedbootje naar Onetahuti, waar wij de wandeling zullen beginnen. Het is een klein uurtje varen. Voordat we bij het startpunt zijn, varen we nog langs een zeeleeuwenkolonie (Tonga Island). Op de rotsen zien we volwassen zeeleeuwen en ook een jong, van net een paar weken oud. Ook zwemmen ze dicht langs de boot. Dit levert weer een paar mooie foto's op! Deze dieren in het wild is toch wel even iets anders dan in de dierentuin.

We starten dus de wandeling in Onetahitu en lopen naar Torrent Bay, zo'n 13 km. stappen. Ook in deze wandeling zitten weer een paar steilere gedeelten, waardoor de Tongariro-lopers een soort déjà-vu gevoel in de benen ervaren. Alleen de sneeuw ontbreekt (en de wind). Het is vandaag prachtig weer met een temperatuurtje van zo'n 23 graden. En dat een dag voor Kerst. De broekspijpen worden dus al snel afgeritst. Dat is niet alleen aangenaam, maar ook noodzakelijk: om voor en na de wandeling in de boot te stappen moeten we door het water. In Kaiteriteri (in het spraakgebruik afgekort tot Kaiteri) en bij het vertrekpunt van de wandeling tot ongeveer een kwart van m'n onderbeen. Aan het eind van de wandeling echter sta ik toch tot over m'n knieën in de nattigheid.

De vaart naar het startpunt van de wandeling is gaaf (lekker met de boeg op 't water stuiteren), maar de vaart terug naar Kaiteriteri is veel gaver: een iets grotere speedboot met een maximumsnelheid van 35 knopen (65 km/u). Wij varen op de top met "slechts" zo'n 28 knopen (52 km/u), een prachtige hekgolf achter ons latend en veel opspattend water aan de zijkant als de boeg op het water slaat. Dit tochtje had veel langer mogen duren dan deze twintig minuten!
Om 16.45 uur gaan we met de bus weer terug naar Nelson.

De avond is weer vrij. Ik ga met onze Belgische vrienden en Ruth naar de Thai: een afhaaltje waar je ook kunt zitten in een ruimte van ongeveer twintig vierkante meter. Klein dus, niet echt aangekleed, maar een bijzonder vriendelijke bediening en uitstekend eten.
De Belgen hebben voor elkaar cadeautjes meegebracht, het is immers kerstavond, en hebben, vlak voordat we in het restaurant zijn, ook nog even snel een aardigheidje voor Ruth en mij gekocht. TOP!
Na nog een drankje in de "Copper Fish", een kroegje met live-muziek, ben ik tegen tienen weer in m'n hotelkamer. Ik schrijf dit dagverslag en ga inpakken voor de reis van morgen naar Greymouth om vervolgens om 23.00 de ogen te sluiten.

Weer een fantastische dag voorbij!

Vorige dag | Volgende dag



Wilt u terug naar de beginpagina van het reisverslag, klik dan hier
Wilt u terug naar mijn homepage, klik dan hier
Wilt u terug naar de inhoud op mijn homepage, klik dan hier



Valid HTML 4.01 Transitional
Copyright © 2005 - 2006
Versie 2.0 / 01 maart 2006
Ronald de Best / Almere, Netherlands / brievenbus rdbsite@xs4all.nl