Reisverslag Nieuw-Zeeland

11/12/2004 t/m 03/01/2005


Naar beginpagina van het reisverslag
Naar de foto's van deze dag


Maandag 20 december 2004

National Park / Tongariro National Park - Napier
Reisafstand: 244 km.

Om 05.50 uur gaat m'n wekker (gaap). Met z'n zevenen (Annemie, Luc, Christel, Brent, Ruth, Brigitte en ik) worden we om 06.30 uur afgehaald en naar het startpunt gebracht van de Tongariro Crossing. Wat het weer betreft hebben we geluk: het is de beste dag sinds weken en ook de verwachtingen voor de komende dagen zijn slecht. We zijn dus precies op de goede dag hier.
De Tongariro Crossing is een wandeling van 17 km. over ruig terrein met steile hellingen omhoog, naar de randen van en door een aantal kraters. De start ligt op zo'n 1100 m. hoogte. Vervolgens wordt er (op een aantal stukken behoorlijk steil) geklommen tot 1886 m.
Al snel lopen we door de sneeuw en krijgen we, hoe hoger we komen, te maken met steeds lagere temperaturen een ijzige wind met snelheden tot zo'n 60 km/u. Wij hebben het geluk dat de wind ons bijna aldoor in de rug staat. Winddichte, waterdichte kleding, handschoenen en (bij voorkeur hoge) schoenen met een goed profiel zijn een absolute must! Ik denk dat de gevoelstemperatuur aardig dicht bij of zelfs onder het vriespunt lag. De camera's hadden ook moeite met de kou.
Nadat we zo'n 1100 m. zijn gedaald (veel treden i.p.v. aflopende paden, wat een onaangename verrassing was dat!), worden we aan het eindpunt opgehaald door de bus met de rest van ons reisgezelschap. We krijgen van hen een warme ontvangst, nadat we die ook al van Alwin en Eric gekregen hadden, die ons het laatste stukje tegemoet gelopen waren. We hebben er 6,5 uur over gedaan.

Ondanks dat het zwaar was, was het zeker de moeite waard. Onderweg hebben we, tussen de bewolking door (we waren ook letterlijk in de wolken), prachtige vergezichten gezien, die nog mooier zouden zijn als de bewolking er niet was geweest.
Een echte alpine wandeling dus! Nogmaals: het is zwaar, dus alleen geschikt voor geoefende wandelaars!

Moe in de benen, maar met een zeer voldaan gevoel nemen we plaats in de bus voor de rit (via Taupo, waar we kort stoppen) naar Napier. We komen daar aan om 17.00 uur en om 22.45 uur vind ik het tijd om te gaan slapen, nadat deze woorden aan het papier zijn toevertrouwd.

(Voor wat de andere groep vandaag heeft gedaan: zie de website van Alwin en Daniëlle.

Vorige dag | Volgende dag



Wilt u terug naar de beginpagina van het reisverslag, klik dan hier
Wilt u terug naar mijn homepage, klik dan hier
Wilt u terug naar de inhoud op mijn homepage, klik dan hier



Valid HTML 4.01 Transitional
Copyright © 2005 - 2006
Versie 2.0 / 01 maart 2006
Ronald de Best / Almere, Netherlands / brievenbus rdbsite@xs4all.nl