Reisverslag Nieuw-Zeeland

11/12/2004 t/m 03/01/2005


Naar beginpagina van het reisverslag
Naar de foto's van deze dag


Donderdag 16 december 2004

Paihia / Bay of Islands

Om 07.00 uur word ik wakker. De zon straalt ons tegemoet. Da's mooi, want vandaag staan de boottochten door/over de Bay of Islands op het programma.
De groep is vandaag in tweeën gesplitst: Het grootste deel doet 's morgens een wandeling en 's middags de "Hole in the rock scenic cruise", waarbij er o.a. dolfijnen gezien kunnen worden. Een select gezelschap (Alwin, Daniëlle, Adrie, Roos en ik) kiest echter voor de langere boottocht die de hele dag duurt en waarbij er zelfs (als het weer, d.w.z. de zee het toelaat) met dolfijnen gezwommen kan worden. Dit is de "Day in the Bay Cruise". Beide tochten worden verzorgd door Kings Dolphin Cruises & Tours. Om 09.30 uur vertrekt de "Orca II" vanuit Paihia. Nadat er nog passagiers zijn opgepikt in Russell, begint de cruise pas echt. Helaas is het inmiddels behoorlijk grijs en we krijgen gedurende de dag dan ook niet alleen zeewater over ons heen. Gelukkig zijn er nog genoeg droge en zonnige momenten.

Het duurt aardig lang voordat we dolfijnen zien. De eerste ontmoeting is er een met slechts één dolfijn. Een dolfijn die alleen zwemt, is in het algemeen een zieke dolfijn. Zieke dolfijnen worden door de groep achtergelaten. We mogen dan ook niet het water in, hetgeen streng gecontroleerd wordt door de "Dolphin police", die op 't water is met een klein bootje en de dolfijnenschepen in de gaten houdt.

Voordat we de tweede ontmoeting meemaken, belanden we in ruige zee (onderweg naar Motukokako Island, Hole-in-the-Rock) en maken ongeveer zeven opvarenden kennis met zeeziekte. Eén van de zeven ben ik zelf... Men zegt wel eens dat je alles in je leven een keer moet hebben meegemaakt, maar dit had ik graag overgeslagen! M'n ontbijt belandde al snel... nee, laat maar... Zou dit door de zee gekomen zijn, of was dit m'n straf voor het idioot doen op 't dek (met duikbril en snorkel mezelf zeiknat laten worden van 't opspattende zeewater).

De tweede dolfijnenontmoeting vindt dus plaats na de Hole-in-the-Rock (bij kalme zee kan er doorheen gevaren worden. Vandaag dus niet.) De meest opvarenden gaan bij deze dolfijnenontmoeting overboord, in wet suit. Helaas is het water te onrustig om echt heel dichtbij te komen. Mij kan 't allemaal gestolen worden, ik voel me veel te beroerd.... Ik krijg er dan ook niet veel van mee.

We varen verder. Voor de zelf meegebrachte of speciaal bestelde lunchpakketten, gaan we van boord op een klein strandje: met een klein bootje worden we allemaal (in drie keer) op 't strandje gezet, waarbij we de voeten niet droog houden. Schoenen en sokken uit dus. Je kunt op 't strandje blijven, of de berg op wandelen vanwaar je mooie uitzichtfoto's kunt maken. Ik blijf rustig beneden liggen en weet zowaar een broodje naar binnen te werken. Na een ongeveer een half uur worden we weer opgepikt. Ik voel me al een stuk beter. Met het instappen worden mijn voeten weer nat. En m'n sokken en schoenen, want die had ik nu niet uitgedaan. Hoezo eigenwijs?

Ik ben erg blij als we worden getrakteerd op een derde dolfijnenontmoeting. Ik voelde me op dat moment al stukken beter. Heb ik toch zelf nog mooie foto's kunnen maken. Ditmaal kon er niet gezwommen worden, maar kwamen de dolfijnen wel pal voor en direct naast de boot. Werkelijk fantastisch!

Voordat we naar Paihia terugvaren zetten we koers naar Russell, waar al heel wat mensen van boord gaan. Tussen Russell en Paihia mogen Alwin en ik nog even het roer van de schipper overnemen en worden we alle vijf door de schipper getrakteerd op maori-zang, zichzelf begeleidend op de gitaar die hij even daarvoor van beneden heeft gehaald.

Teruggekomen in Paihia ontmoeten we eerst de rest van de Djoser-groep weer. We gaan nog even naar de supermarkt t.b.v. de inkopen voor de volgende ochtend en middag, alvorens Trevor ons naar de kamers chauffeert.

's Avonds is ieder vrij te doen wat hij of zij wil. De een blijft in z'n motelkamer en eet daar wat, de ander gaat op eigen gelegenheid naar Paihia voor een hapje en een klein groepje eet samen pasta bij een van de motelkamers.
Al tegen 22.00 uur duik ik m'n mandje in.

Vorige dag | Volgende dag



Wilt u terug naar de beginpagina van het reisverslag, klik dan hier
Wilt u terug naar mijn homepage, klik dan hier
Wilt u terug naar de inhoud op mijn homepage, klik dan hier



Valid HTML 4.01 Transitional
Copyright © 2005 - 2006
Versie 3.0 / 01 maart 2006
Ronald de Best / Almere, Netherlands / brievenbus rdbsite@xs4all.nl